Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 08.07.2011 11:03 (Üye) Soru : merhaba , işveren olan adi ortaklıkta ortak değişikliği oldu ve sgk adi ortaklık sözleşmesi istediğinden dilekçe ile bildirimimizi geç yapmak zorunda kaldık. Çünkü ortağımız yurt dışında idi sözleşmeyi noterde geç yaptık.sgk sorduğumuzda sözleşme ve yeni ortağın bilgileri yeterli olur işyeri bildirgesi vermenize gerek yoktur denildi. Sadece ortak değişikliğini geç bildirmiş oluyoruz. Bu arada 1 sigortalımız var. Bunun cezası ne kadardır ? Teşekkür ederim.

Cevap : Değerli Meslek Mensubu Adi şirketlerde şirkete yeni ortak alınması durumunda en geç yeni ortağın alındığı tarihi takipeden on gün içinde Kuruma bildirilmesi gerekmektedir. İyi çalışmalar
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.