Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 13.05.2014 10:24 (Üye) Soru : 2013 yılı mayıs ayında verilmesi gereken mükellef bildirimini bağlı bulunduğum vergi dairesine sehven bildiremedi.2014 şubat ayında düzenlenmiş tarafıma 1.200tl.özelüsulsuzlük cezası uygulandı smmm olarak anladık.fakat 2.sınıf işini takip ettiğim vergi mükellefinede 600 tl özelusülsuzlük cezası kesilmiştir mükellef bildiriminden dolayı bu ceza sadece biz meslektaşlara uygulanmayacakmı .

Cevap : Beyanname ve Bildirimler için Özel usulsüzlük cezaları Mükelleflere kesilir. Özel usulsüzlük cezasında Mükellef ile birlikte(müteselsilen) Meslek mensubuna ceza uygulanmaz.Vergi dairesi ile görüşün
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.