Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 22.08.2011 11:07 (Üye) Soru : Üstad, 6 ay önce kiralanmış işyerinin Kira kontratı d.v. yatırılmıştır. 6 ay sonra işyeri kiraladığı mağazada yine aynı ortaklardan oluşan başka bir firma kurmuş ve kiralık yeri yeni firmaya devretmişler, mal sahibi ile de ek protokol yapılmıştır. Ek protokolde kiralama şartlarının aynen devam ettiği sadece x olan kiracı ünvanının y olarak değiştiği bahsedilmektedir. Bu durumda bu protokol için damga vergisi yatırılmalı mıdır?

Cevap : Sayın Tanju, Yeni düzenlenen kira kontratında belirtilen tutar üzerinden damga vergisi hesaplanacaktır. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.