Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 16.09.2011 12:44 (Üye) Soru : İçkili lokanta işyerinde ramazan ayında çalışılmıyor.Ve 2009/8-9 ay Aylık sgk bildirgesinde o aylarda çalışılmıyan günler bildirilmemiş yani eksik gün bildirilmiş ancak o dönemde uygulama değişikliği olduğu için unutularak ek10 verilmemiş.Şimdi eksik günlerle ilgili tarafımızdan tamamlama istenmekte.Ve çalışılmadığı halde o günlerin primlerinin bildirilmesi istenmekte.Ek-10 verilmesinin unutulmuş olması bir usul hatası olması gerekirken çalışılmadığı halde çalışılmış gibi işlem yapmamızın istenmesi haaksızlık değilmi.İşçilerin noterden yazılı beyan vermeleri halinde bu uygulamadan kurtulabilirmiyiz.

Cevap : Değerli Meslek Mensubu SGK nu konu ile ilgili olarak dava etmeniz gerekmektedir. İşçilerin beyanı ile Kurum Yönetim Kurulu yetkisini kullanarak İPC yi kaldırmıyor ise dava açmanız ve haklılığınızı adli yolla ifade etmeniz gerekmektedir. Ancak bu çözüm İPC nin ödenmesi zorunluluğunu ortadan kaldırmayacaktır. İtirazi kayıtla dilekçe vererek erken ödeme özelliklerinden faydalanıp ödeme yapabilirsiniz. İyi çalışmalar
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.