Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 15.11.2011 15:27 (Üye) Soru : DEĞERLİ ÜSTADIM SERMAYESİ 150.000 TL OLAN ANONİM ŞİRKET DIŞARDAN 3 ORTAK DAHA ALARAK.SERMAYESİNİ 500.000 TL YE ÇIKARMAK İSTEMEKTEDİR.YENİ ORTAK ALIMI İLE İLGİLİ HİSSE SENEDİ YADA İLMUHABİR BASTIRARAK MI SERMAYE ARTIŞI YAPMALIYIZ ?BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.

Cevap : Sayın Taşdelen, Anonim şirketlerin sermayelerinin artırılması ortak sayılarının artırılması ile ilişkilendirilemez. A.Ş nin mevcut ortakları hisselerini yeni ortaklara satabilir. Bu satış işlemi geçici ilmühaber ve çıkartılmış hisse senetlerinin teslimi ile yapılır. A.Ş nin sermayesi şirketin yapacağı genel kurul kararı ile artırılır. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.