Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 05.12.2011 11:04 (Üye) Soru : iyi günler.Reklam ajansı olan mükellefim reklam çekimleri için yurtdışından getirilen kişilerle yurtiçindeki firmaların tanıtımı için reklam filmi çekmektedir.Yurt dışından getirilen kişi bu işlem karşılığında faturasını kesmektedir.KDV olmadığı için 2.no.lu beyanname ile kdv beyan edilmektedir. Tereddüt olan konu ise g.stopaj uygulaması yapılıp yapılmayacağı yapılacaksa oranı kaç olarak uygulanacaktır.Teşekkür ederim.

Cevap : Sayın Gültekin, İlgili ülkeyle İkili vergi anlaşmaları dikkate alınarak, anlaşmadaki oran kadar stopaj hesaplanacaktır. Gelir İdaresi Başkanlığının web sayfasından ikili vergi anlaşmalarına ulaşabilirsiniz. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.