05.12.2011 11:14 |
(Üye)
|
Soru : Merhaba,
Turkcell Cep telefonu operatörü belirli bir taahhüt karşılığında cep telefonu vereceğini belirtiyor.Fatura yıs ie Başka bir firma ( KvK adlı firma) tanzim ediyor. Ve faturasında" bu fatura Turkcell'e temlik edilmiştir" ibaresi bulunmaktadır.
Bu faturayı işlerken KDV'sini inderebilir miyiz? Cep Telefonlarını aktife ya da rakam küçükse direkt gidere atabilir miyiz? Ya da nasıl bir muhasebe kaydı yapmalıyız?
Firma, Cep telefonu operatörü ile anlaşıyor Faturayı başka bir tüzel kişi kesiyor Firmamız bir taahhüt karşılığnda bedel vermeksizin telefonlara sahip oluyor. Envantere kaydını yapmazsak telefon haberleşme faturalarını işlemeyeceğiz.
Bu konuda yardımınızı bekliyouz
Saygılaırmızla,
Cevap : Sayın Karagöz,
Almış olduğunuz fatura firmanız adına tanzim edilmiş ise bu faturadaki KDV indirim konusu yapılır. Faturanın tutarına göre gider veya demirbaş kaydı yapılır. 3.şahıslardaki temlik işlemi KDV indiriminizi engellemez.
Danışma Birimi
|