19.01.2012 10:44 |
(Üye)
|
Soru : Nakliyecilik işi yapan x Ltd.Şti. aylık ortalama 20.000,00 tl ile 30.000,00 arasında akaryaktı faturası almakta olup, işlem hacmine orantılıdır.
1- Alınan akaryakıt faturalarının ekli listelerini (Yazarkasa fişlerinin iptaline ilişkin) ısrarla vermek istememektedir. Bu durumda bahsi geçen faturaları kayıtlara almam açısından Serbest Meslek Erbabı olarak sorumluluğumun sınırlarını öğrenmek istiyorum. Eğer ekli listedeki araç plakaları firma envanterine kayıtlı olmayan araçlara ait ise tarafımın bu konudaki sorumluluğu hakkında bilgilendirmenizi rica ederim. iyi çalışmalar
Cevap : Sayın Durmaz,
İşletmelerin aktiflerine kayıtlı olan araçların veya nakliyecilikte kullanılan araçların akaryakıt giderleri özel donanımlı akaryakıt pompalarınca düzenlenen yazar kasa fişleri ile giderleştirilir. Söz konusu fişlerde aracın plakasının yazılması zorunludur. Bahsettiğiniz firmanın araçlarının plakasına düzenlenen fişleri giderleştiriniz. Bu fişlere istinaden düzenlenen toplu faturayı dikkate almayınız.
Danışma Birimi
|