Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 26.03.2012 13:48 (Üye) Soru : 2010 yılı kira geliri gerçek usülde beyan edilmiş ve bir miktar vergi ödenmiştir. ancak kişi gerçek usülde son 5 yılda iktisap ettiği ve kira geliri elde ettiği gayrimenkulun bedelinin 5% lik tutarını indirim konusu yapmadıgını farketmıstır. şimdi geriye dönük olarak düzeltme beyannamesi verip fazla ödediği vergiyi isteyebilir mi?

Cevap : sayın Sarıovanlar, Mükellefler genel kural olarak vermiş oldukları vergi beyannamelerini düzeltebilirler. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.