Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 04.04.2012 13:25 (Üye) Soru : Sayın Danışma Birimi Kazancı Basit Usulde tespit edilen mükelleflerin, alış faturalarındaki K.D.V. ‘nin gider veya maliyet yazılacağı bilgisi doğrumudur? Doğru ise hangi kanun maddesi ve varsa tebliğ, sirkülere dayanmaktadır? Bu konuda Kanun, tebliğ, sirküler bulamadım. Teşekkür ederim.

Cevap : Sayın Karadeniz, Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin mal hizmet teslimi KDV 17/4-a maddesine göre KDV den istisna edilmiştir. Dolayısıyla basit usulde vergilendirilen ve KDV indirim hakkı olmayan mükelleflerin satın almış oldukları mal ve hizmet alımlarında ödedikleri KDV maliyet unsurudur. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.