Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 31.05.2012 11:14 (Üye) Soru : Merhaba.Özel güvenlik hizmeti veren bir firmayız.Firmamızın eğitim kurumu var ve burada eğitim veren eğitmenlerimiz mevcuttur.Bu eğitmenlerimize eğitim saatlerine göre bedel ödemekteyiz.Ancak bu eğitmenlerimiz bizim bordrolu çalışanımız değil.Emekli veya aktif olarak çalışan avukat,itfaiyeci,asker,polis vs. dir.Sorum şu: KDV 117 seri nolu tebliğe istinaden kendilerine yaptığımız bu ödemeler arizi kazanç olarak mı değerlendirilmeli? Yoksa yapılan faaliyet KDV konusuna girip beyan edilmeli midir? İlginiz için teşekkür ederim.

Cevap : Sayın Hıdırlar, Bahsettiğiniz kişilere yapılan ödemeler ÜCRET niteliğinde olduğu için bordro düzenleyerek ödeme yapacaksınız. Yapılan bu ödemelerin KDV tevkifatı ile ilgisi yoktur. Danışma Birimi
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.