23.07.2012 18:43 |
(Üye)
|
Soru : Sayın Üstadım,
Yeni TTK ile ilgili bir kaç tane soru sormak istiyorum.
1-) Bütün Limited şirketler genel kurul yapacak mıdır? Uygulama ne zaman başlayacak Genel kurul defter tastiki ne zaman yapılacak.
2-) Şirketler için hızlı tasfiye uygulaması olacaktı isteyen her şirket hızlı tasfiyeden faydalanabilecek mi ? Bununla ilgili uygulama başladı mı ?
3-) Limited Şirket ten Şahıs firmasına dönüş olabiliyor mu ? Eğitimlerde bunun olacağı söylenmişti bu durum netleşti mi ? Mükelleflerimiz bize bunu devamlı soruyorlar.
4-) Mevcut iki ortaklı Limited Şirketi tek ortaklı şirkete dönüştürmek için yapılması gerekenler nelerdir ? Uygulama başladı mı ?
Saygılarımla,
ALİ KILINÇASLAN
Cevap : 1-)Şu an geçerli mevzuata göre ; Bütün Limited şirketler genel kurul yapmak durumundadır. Olağan Genel Kurul Toplantısı her yıl hesap döneminin sona ermesinden itibaren üç ay içinde yapılır.
( TTK Madde 617 ) Genel Kurul Toplantı ve Müzakere defter tasdikini şimdiden de yapabilirsiniz, dilerseniz bu konuda İkincil mevzuatın yayınlanmasını bekleyebilirsiniz. (TTK Madde 64 -4 )
2-) Şirketler için hızlı tasfiye uygulaması başlamadı.( TTK Md 194-3 )
Yakın zamanda başlar diye beklemekteyiz.
3-) Limited Şirket ten Şahıs firmasına dönüş olabilimesi için TTK Madde 194-3.fıkranın çalışması gerekir.
4-) Mevcut iki ortaklı Limited Şirketi tek ortaklı şirkete dönüştürmek için devir etmek isteyen ortak noterden diğer ortağa hisseni devir etmeli. Daha sonra ortaklar kurulu kararı ile sicilden tescili yapılmalı. Yani eski prosedürden bir farkı yok. Uygulama başladı .
Selamlar üstadım.
|