Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 02.08.2012 14:23 (Üye) Soru : SAYIN YETKİLİ, Bir sigortalı,emekliliği 4a seçeneğinden hak etmiş ancak geçmiş yıldaki işe giriş bildirgesi olmasına karşılık kurum kayıtlarında gözükmemektedir.Sigortalı halen 4a seçeneği ile çalışmaktadır ve emeklilik başvurusunda bulunacaktır.Bu sigortalı emeklilik başvurusu sırasında kuruma işvereninden alacağı işten ayrılış bildirgesini vermek zorunda mıdır?

Cevap : Değerli Meslek Mensubu İşçininin emekliliğe hak kazandığını sistemden sorgulamasını yaptıktan sonra işverenin işçinin emeklilik hakkı dolayısıyla çıkışını yapması gerekmektedir. İyi çalışmalar
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.