Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 11.08.2012 08:06 (Üye) Soru : Merhaba, 2 ortaklı bir limited Şirket var. Ortaklardan bir tanesi de aynı zamanda müdür. Şimdi bu şirketi tek ortaklı limited şirket yapmak istiyorlar. Bunun için izlenecek yol nedir. Ayrıca müdürün durumu ne olacaktır. Bununla ilgili olarak genel bir anlatım yaparsanız herkes daydalanmış olacaktır. İSMMMO sitesinde çok ortaklı limited şirketlerin tek ortaklı limited şirketlere dönüşümü ve mevcut müdürlerin durumu başlıklı bir yazı yaınlarsanız ve izlenecek yolu belirtirseniz seviniriz. Saygılarımla,

Cevap : Merhaba, Sayın İrfan Arabacı Limited Şirket ,hisse devirlerinde eski mevzuattan farklı bir durum sözkonusu değil. 01.07.2012 tarihinden önce yaptığımız işlemler ile aynı. Limited Şirket Hisse Devirleri noterden yapıldıktan sonra karar yazılıp tescil ve ilan edilecek. Müdür görevine devam edebilir. Ana sözleşmeleriniz önemli 6102 Sayılı TTK dikkate alarak ana sözleşmelerinizi gözden geçirmeli gerekli değişiklikleri yapmalısınız.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.