Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 17.09.2012 16:49 (Üye) Soru : Şirketimizin bütün ortakları tüzel kişidir.01.10.2012 tarihine kadar eski üyelerin istifa edip yerine tüzel kişilerin seçilmesi gerekiyor.Genel Kurul yapılmasına ihtiyaç varmıdır? Teşekkürler.

Cevap : Sorunuz limited şirkette müdür seçimine ilişkin ise; genel kurulda karar alınarak, ortaklardan bir veya birkaçının müdür olarak belirlenmesi gerekir. Bu şekilde müdür olarak belirlenen tüzel kişiliğin, görevi tüzel kişi adına yerine getirecek bir gerçek kişiyi belirlemesi gerekir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.