19.09.2012 07:17 |
(Üye)
|
Soru : Ltd. Şirket Sermaye artış kararı almıştır. Yapılacak toplam sermaye artışı 600.000 TL. olup, bu tutarın 150.000 TL tutarındaki kısmı, yasal yedekler ve olağanüstü yedekler enflasyon farklarından (2003-2004), 200.000 TL tutarındaki kısmı ortaklar cari hesap alacaklarından ve 250.000 TL tutarındaki kısmı ise nakit olarak karşılanacaktır.
Nakit olarak artırılan sermayenin 1/4 oranındaki kısmı 2012 yılında kalan kısım, 2 yıl içinde ödenecektir.
Sorularım Şunlardır;
1) Yasal Yedekler ve Olağanüstü Yedeklerden yapılacak sermaye artışı için SMMM Raporu yeterli midir ? YMM Raporu mu aranacaktır ? Raporlar bölümünde buna ilişkin rapor örneği bulamadım.
2) Yeni TTK'ya göre nakit artırılacak sermayenin % 25 Blokaj zorunluluğu olduğuna göre benim blokaj rakamım 112,50 TL. midir ? (Bu hesaba Ortak alacağı dahil midir ?)
3) Nakit Sermaye artışı üzerinden ödenecek Fon Rakamının matrahı nedir ?
(Onbinde 4)
4) Rapor örneklerinizde de yer alan ortak alacaklarının tesbiti raporu yazılacak mı?
Saygılarımla,
Cevap : Danışma birimimizin amacı yeni TTK hükümleri konusunda bilgi vermektir. Şirket sözleşmesi hükümlerinin değerlendirilmesi ve alınacak kararların bu şekilde kapsamlı ve detaylı olarak incelenmesi, buradaki danışmanlık faaliyetinin kapsamını ve niteliğini aşmaktadır.
Bu hususta özel bir danışmana başvurmanızı bilginize arz ederiz.
|