Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 01.10.2012 11:40 (Üye) Soru : İKİ ORTAKLI VE İKSİDE MÜDÜR OLAN LİMİTED ŞİRKETTE MÜDÜRLERİN 01/10/2012 TARİHİNDE İSTİFA ETMELERİ GEREKLİMİDİR. GEREKLİ İSE BUGÜN İSTİFA ETTİKLERİNE DAİR NOTER DEN KARAR ALINMASIMI GEREKMEKTE. EĞER KARAR ALINMASI GEREKİYORSA NASIL BİR KARAR YAZMALIYIZ. BU KARARI BUGÜN TİCARET SİCİLE VERMEMİZ ŞART MI?

Cevap : İki ortak tüzel kişi ise ve onların temsilcisi kişiler müdür ise bu durumda istifa gerekliliği gündeme gelmektedir. Limited şirket ortakları tüzel kişi değilse, böyle bir yükümlülük söz konusu değildir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.