Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 23.10.2012 12:43 (Üye) Soru : Merhaba, Benim iki sorum olacak; ilki şirket, bitişik dükkanı kiralayıp arada büyükçe bir kapı açarak merkez adresine katacak. (Bitişik dükkanın adresinde giriş arka sokak ve kullanılmıyor)) Bu durumda kararın noter tescili yeterlimi ticaret sicile tescil gerekir mi?Gerekirse bu şekilde mi yoksa şube mi sayılır? İkinci sorum şirket ana sözleşmesinde sağlık, tekstil, gıda mad. ticareti var. Şimdi e-ticaret yoluyla bu gruba girmeyen mal ve ürünlerin de ticareti yapılmak isteniyor. Bu durumda ana sözleşmede şirket ismi ve faaliyet konusunda tadil yapılması gerekli mi? Gerekli ise Ultra vires in kalktığını hangi durumlar için düşünebiliriz? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Cevap : -burada mekan ve muhasebe ayrılığı olmadığı için şube söz konusu değil. Ticaret siciline tescil ettirilmesi gerekli değildir. - Şirket sözleşmesinde değişiklik yapılarak, e-ticareti yapılacak yeni mal ve ürünlerin belirtilmesi gerekir. Aksi halde Bakanlık müfettişlerince fesih davası açılması söz konusu olabilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.