Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 19.11.2012 10:26 (Üye) Soru : İYİ GÜNLER VERECEĞİNİZ CEVAP İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. 5,10,2012 TARİHİNDE ADİ ORTAKLIK HALİNDE BİR MÜKELLEFİMİN ORTAĞI ÖLDÜ. KALAN İKİ ORTAK İŞE DEVAM EDİYORLAR SORULARIM 1-ESKI DEFTERİ DEVAM EDEBİLİRMİYİM İYİM KALAN ORTAKLAR ADINA YENİ BİR DEFTERMİ TASDİK ETTİRİLECEK. 2-EKİM AYI KDV.BEYANI NASIL VERİLECEK 3-ÖLEN ORTAK İÇİ 4 DÖNEM GELİR GEÇİCİ BEYANNAME VERİLECEKMİ

Cevap : Eski deftere devam edebilirsiniz. Mirasçılar aynı şartlarda yeni ortak olmuşlardır. KDV beyannamesi ortaklık adına verilmeye devam edilir. Ölüm tarihi itibari ile bilanço düzenlenir. Mirasçılar ölüm tarihine kadar olan dönem için geçici vergi beyanı verecekler ayrıca 4 ay için Yıllık GV ve VİV beyannamesi verecekler.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.