Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 04.12.2012 23:22 (Üye) Soru : merhaba ltd'den a.ş. ye dönüşüm için özvarlık tespit raporu yazacagım. şirkette kasa çok şişmiş durumda. Bu şekilde yazılabilirmi?yazılırsa smmm acısından bir sorumluluk dogarmı ? ayrıca donusum için mahkemeye başvurma ve bilirkişi atama şartı yeni ttk da kaldırıldımı?

Cevap : Sayın Kurtulan, Limited şirketin anonim şirkete dönüşmesinde mahkemeye başvuru ve bilirkişi atanma şartı kaldırıldı. Kasa şişkinliğinin tespit raporunda gösterilme şekli ticaret kanununda düzenlenen bir husus değildir. Bu hususta muhasebe birimimize başvurmanız rica olunur.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.