Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 06.12.2012 16:08 (Üye) Soru : Hayırlı günler. Limited şirket statüsündeki firmamımızın sermayesini 8.000.000 TL den 13.000.000 Tl ye 2011 yılı başında ticaret sicilinden tescil ettirerek sermaye arttırımında bulunmuştuk.Fakat arttırılan sermayenin taahhüdü yerine getirilememiştir.Bu olayın cezai müeyyidesi nedir. Arttırımdan geri dönülebilir mi? Tesekkurler

Cevap : Sayın Polatdemir, Sermaye artırımında taahhüdün yerine getirilmemesi durumu için özel bir cezai yaptırım bulunamamaktadır. Ancak genel olarak Bakanlığın yapacağı öngörülen denetimleri çerçevesinde kanuna aykırılık olarak nitelendirilmesi, idari para cezası uygulanması gündeme gelebilir. Karşılıksız kalan miktar kadar sermaye azaltılması yapılabilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.