Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 07.12.2012 14:30 (Üye) Soru : serbest meslek erbabı satış hadlerini geçerse bilançoya geçermi. yoksa serbest meslek erbabı defteri tutmaya devam edermi ba bs verme yükümlülüğü doğarmı

Cevap : Serbest meslek mensupları, ticari kazanç elde etmedikleri için VUK da belirlenen hadler bunlar için geçerli değildir. Rakamlar ne olursa olsun S.M.Kazanç Defteri tutmaya devam ederler. Ba bs formları Bilanço esasına göre defter tutan ticari kazanç sahipleri içindir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.