Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 24.12.2012 11:25 (Üye) Soru : 06.10.2011 tarihinde 10.000.000tl sermaye ile kurulan a.ş. 22.02.2012 tarihinde olağanüstü g.k. yapıp pay sahibi ve yönetimdeki a kişisini b ye devrediyor. (sermayenin 1/4 ödemesi 3 ay içerisinde yapılması gerekiyorken yapılmıyor) 2011 olağan genel kurulunu bu ay içerisinde yaparken olağan g.k. ile şirketin tasfiyeye girmesi kararı alınmasında sizce bir sakınca var mıdır ? yok ise taahhüt edilen sermayenin ödenemediğinden tasfiye kararı alınmıştır vurgusunu yapmaya gerek var mıdır ? iyi çalışmalar.

Cevap : Sayın Nazlı, TTK 529/d gereğince genel kurulda sermayenin en az yüzde yetmişbeşini oluşturan payların sahiplerinin veya temsilcilerinin olumlu oylarıyla fesih kararı alınması mümkündür. Herhangi bir sebep gösterilmesi gerekli değildir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.