Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 18.12.2012 10:10 (Üye) Soru : merhaba, müşterim vergi mükellefi olmayan birinden araç kiralamak istiyor. bu durumda vergi dairesi yönünden ne yapmamız gerekiyor.bunun için 2 nolu sorumlu sıfatıyla kdvmi vereceğiz. yoksa araç için stopajmı ödememiz lazım. konu hakkında ayrıntılı bilgi vermeniz rica olunur.

Cevap : Brüt Kira bedeli üzerinden %18 KDV hesaplayarak sorumlu sıfatıyla beyan edip ödeyeceksiniz. Ayrıca %20 gelir vergisi stopajı hesaplayarak muhtasar beyanname ile beyan edip ödeyeceksiniz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.