Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 04.01.2013 16:05 (Üye) Soru : KREDİ KULLANMA AMAÇLI OLARAK YAPILAN GAYRİMENKUL SATIŞI NEDENİYLE ORTAYA ÇIKAN DEĞER ARTIŞI İÇİN BEYANDAN VEYA VERGİDEN İSTİSNA SAĞLAYAN MEVZUATIMIZ VARMI ? ACABA

Cevap : KREDİ KULLANMA AMAÇLI OLARAK YAPILAN GAYRİMENKUL SATIŞI diye bir kavram olmaz.Yapılan iş Ticari kazanç konumunda ise Ticari kazanç hükümlerine göre yapılır. Vergi mükellefi olmayanların G.menkul satışından elde ettikleri kazanç değer artış kazancıdır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.