Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 12.03.2013 12:48 (Üye) Soru : Merhabalar,Ltd.şti Mart ayında genel kurul yapmak zorundamıyız;yapmazsak ileride şirket ile ilgili kararların yahut müdürlerin tescilinde bize engel teşkil edermi? Genel kurul yaparsak bunun herhangi bir tescili olacakmı?cezai durumun haricinde bize sonradan şirketler ilgili almış olduğumuz kararlara bir etkisi olacakmı? Teşekkürler ederim. Smmm Tamer düz

Cevap : Sayın üyemiz, limited şirkette genel kurul yapılmaması durumu için cezai yaptırım öngörülmemiştir. Toplantı yapılmaması, daha sonra alınacak kararların alınması veya tescil edilmesi bakımından bir engel oluşturmaz. GK'un üst üste birçok yıl yapılmaması sakınca oluşturabilir. Yalnızca tescili zorunlu kılınan genel kurul kararları için tescil gerekmektedir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.