Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 15.03.2013 12:20 (Üye) Soru : Merhaba G.M.S.İ beyannamesi hazırlarken bir mükellefin 3 adet meskenden kira geliri vardır.Bunlardan biri banka kredilidir.Meskenlerden en yükseğinin % 5 iktisap değerini hesaplayıp o gayrimenule ait olan gelirden düştüm.2.meskenden kira gelir 3750,00 tl,kredi faizi 14.960,00 TL dir.Bu meskene ait gelir kadarmı düşüyor.Yoksa tamamdan mı düşülüyor.teşekkürler.

Cevap : Kiraya verilen mal ve haklar dolayısıyla yapılan ve bunlara harcanan borçların faiz giderleri, ilgili gayrimenkule ait hasılata uygulanacaktır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.