25.03.2013 21:20 |
(Üye)
|
Soru : iyi günler;ltd şti için karar defterlerinin(öteden beri kullanıma devam edilen) ve envanter defterlerinin kapanış tasdiki yapılmalı mıdır?
2-)yevmiye defter kapanış tasdikleri için bildiğim kadarı ile torba kanun henüz yasalaşmadı kapanışları haziran sonu yoksa bu ay sonuna kadar yapacağız?teşekkürler iyi çalışmalar
Cevap : TTK 64/3'e göre genel kurul topantı ve müzakere defteri (esli limited şirket ortaklar kurulu karar defteri) yeterli yaprakları bulunmak kaydıyla izleyen faaliyet dönemlerinde de açılış onayı yaptırılmaksızın kullanılabilecektir. Bu durumda yeterli sayf bulunması halinde ortaklar kurulu karar defterini herhang bir tasdik yaptırmadan genel kurul toplantı vemüzakere defteri ve (ayrı bir müdürler kurulu defteri tasdik ettirmediyeseniz) müdürler kurulu karar defteri olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
Envanter defterinin ise kapanışın yapılması gerekmektedir.
Torba yasa henüz daha yasalaşmadığından şu an için kapanışların mart 2013 sonuna kadar yapılması gerekmektedir. Torba yasanın bir kaç gün içinde yasalaşması beklemektedir. Yasalaşması halinde kapanış tasdiki haziran ayında yapılabilecektir.
İyi Çalışmalar
|