Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 15.04.2013 11:19 (Üye) Soru : Serbest meslek mensubu mükellefimiz personeli için işyerinde yemek pişirtiyor. Yemekden aynı binadaki başka bir işyerinin personeline de servis yapılacak. Bunun için diğer firmaya ay sonunda fatura kesmek istiyoruz. Yemek bedeli açıklaması ile kesebilirmiyiz ve kdv oranı kaç olmalı? Cevabınız için teşekkür ederim.

Cevap : Yapılan iş yemek imali ve satışı haline gelmektedir. Lokanta ve benzeri yerlerde satılan hizmette KDV oranı % 8 dir. Ancak sizin müşterinizin yapmış olduğu hizmetin bu kategoride değerlenemeyeceği kanaatindeyiz. Bu durumda KDV oranın %18 hesaplanması gerekir. Konuya ilişkin olarak maliyeden mukteza almanızı öneririz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.