Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 06.05.2013 14:38 (Üye) Soru : Mükellefin 2011-2012 yıllarında edinmiş olduğu gayrimenkuller mevcut.2013 yılı içerisinde gayrimenkul alım-satım faaliyet konusu ile mükellefiyet tesis edilmiştir(gerçek kişi).Mevcut varlıkları ticari mal sıfatıyla aktife alırken bazı tereddütler yaşamaktayız.1-mükellefin ikamet ettiği evi de mi aktife alacağız?2-Mevcut tüm gayrimenkulleri gider pusulası ile mi aktife alacağız zaten şahsın adına kayıtlı.3-Mevcut gayrimenkullerin hiçbirisini satmadan olası bir kapanış durumunda kendimize fatura edip, KDV ödemesine mi maruz kalacağız?Satış aşamasına gelindiği anda kayıtlara almak daha doğru değil mi?

Cevap : Ticarete konu edinilecek G.menkuller için Tapu sicilinde işlem yapılarak Aktife (153) hesaba alınır.Tapu belgesi yeterlidir Satışda G. menkulün cinsini göre KDV tahsil edilecektir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.