Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 08.05.2013 12:48 (Üye) Soru : Sayın danışmanım, 2013 yılında uygulanacak olan Finansman Gider Kısıtlamasının nasıl uygulanacağı hakkında bilgi verirmisiniz? Teşekkürler Nurcan GÜRÇAY

Cevap : Finansman gider kısıtlamasının uygulanması ile ilgili olarak Gelir Vergisi mükellefleri için; GVK 41/9.Maddedeki koşulları, Kurumlar vergisi Mükellefleri için ise ; KVK-11/(1) i maddesindeki koşulları inceleyiniz.Her iki maddede belirtilen Bakanlar kurulu Kararı yayımlanmamıştır. Bakanlar kurulu oran belirlemesi yapmadığı için uygulanacak kısıtlama oranı % 10 olacaktır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.