Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 20.05.2013 10:45 (Üye) Soru : SİGORTA ACENTESİ OLARAK ÇALIŞMAKTA OLAN BİR MÜKELLEFİM ŞİRKETİ ADINA BİR GAYRİMENKUL SATIN ALDI VE BU GAYRİMENKULÜ KİRAYA VERDİ KİRALAYAN KİŞİ VERGİ MÜKELLEFİ. MÜKELLEFİM SİGORTA ŞİRKETİ OLDUĞU İÇİN KDV MÜKELLEFİYETİ KAPALI. BU DURUMDA SİGORTA ŞİRKETİ KARŞI TARAFA FATURA KESMESİ GEREKLİMİ. KESMESİ GEREKLİ İSE KDV UYGULAMASI GEREKLİMİ. KDV MÜKELLEFİYETİNİ AÇTIRMASI MI GEREKLİ YALNIZCA KİRALAMA İŞLEMİNDEN DOĞAN KDV TUTARINI OLDUĞU GİBİ KDV 2 BEYANNAMESİ İLE BEYAN EDİP ÖDEMESİ Mİ GEREKLİ YOKSA KDV 1 BEYANNAMESİ VERİP DİĞER ALMIŞ OLDUĞU GİDER VE HİZMETLERDEN DOĞAN İNDİRİLECEK KDV İNDİRİLEREK Mİ BEYAN EDİLMELİDİR.

Cevap : Banka ve Sigorta Muamele Vergisi Mükellefleri "SİGORTACILIK" faaliyetleri dışındaki faaliyetleri KDV ne tabidir. Aktifte kayıtlı G.Menkulün kiraya verilmesi KDV ne tabidir. Sigorta Şirketi KDV mükellefiyeti tesis ettirecektir. KDV li Fatura düzenleyeceklerdir. Sadece Kiralama işi ile ilgili giderlere ait KDV yi indirebilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.