Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 24.05.2013 13:26 (Üye) Soru : Merhaba, Mükellefiyet tescili yaptırmak üzere gelen bir müteşebbis, aynı adreste hem inşaat-taahhüt ve emlak komisyonculuğu yapmak, hem de mobilya imalatı yapmak istiyor. Bir meslek mensubu ile yapmış olduğu görüşmeden sonra gelmiş bize ancak bizim uygulamamızdan farklı bir bilgilendirme ile karşıkarşıya kaldık. Mükellefiyet talebinin tek bir dilekçe ile müracaat edilebileceği ve her iki işin tek işletme defteri tasdik ettirilerek kayıtların tutulabileceği şeklinde ifade edilmiş kendisine, bizde bu şekilde olamıyacağını kayıtların iki ayrı defterde tutulması gerektiğini, iki ayrı dilekçe ile mükellefiyet tescil müracaatının yapılması gerektiğini, işlerden birisinin ek iş olarak bildirilmesi gerektiğini ayrıca iki fatura koçanı tasdiki gerektiğini ifade ettik. Bu uygulama dışında hizmet veremeyeceğimi net bir şekilde ifade ettim. Bu konuda görüşlerinizi almak dileğiyle iyi çalışmalar.

Cevap : Sizin görüşünüz hukuki ve olması gerek durumdur. İş kolu farklı olanların her işi kolu için ayrı defter ve belge kullanması gerekir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.