Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 09.06.2013 22:25 (Üye) Soru : Sn. Üstadım, Geçen yılki genel kurulda Anonim Şirkette Yönetim Kurulunu 3 yıllığına seçtik. Görev taksimi ile Şirketin temsil ve ilzamı kararında 3 yıllığına görev dağılımı yaptık. ( Başkan, Başkan Vekili ve üyeler) Sorum şu: 1) Yeni TTK 366'ncı maddesi gereği Başkan ve Başkan Vekili 1 yıllığına seçileceğine göre, her yıl temsil ve ilzam kararını yenileyecek miyiz? 2) Bu durumda geçen yıl 3 yıl geçerli olmak üzere düzenlettiğimiz imza sirküleri değişecek mi? Ya da ek mi yapılacak? 3) Aynı maddede esas sözleşmede hüküm bulunması halinde Başkan ve Bşk.Vekilinin genel kurul tarafından seçilebileceği yazıyor. Esas sözleşmede yazmadığı takdirde her yıl seçim yapmaz isek cezası var mıdır? Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Cevap : TTK'ya göre Başkan ve başkan vekilini görevi sadece YK'yı toplantıya çağırmaktan ibarettir. Dolayısıyla seçilen her yıl imza sirkülerinde değişiklik yapmanıza gerek yok. Her yıl başkan ve başkan vekili seçimini yapmamanızın hiç bir cezai yaptırımı yok. İyi Çalışmalar
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.