Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 11.06.2013 12:43 (Üye) Soru : 331 ortaklara borçlar hesabımdaki tutarı sermeyeme aktarmak istiyorum. yeni TTK da bir değişiklik varmı uygulama konusunda yani eskisi gibi rapor yeterlimi ticaret sicil işlemleri için. birde kuruluştaki sermeye taahhüdü gibi bankaya yatırılması gereken bir bloke para varmı . 331 li hesabı sermeye artırımında kullanmak için.

Cevap : Sayın üyemiz, kuruluşta olduğu gibi taahhüt edilen sermayenin 1/4'ünün peşin yatırılması gerekir. 331 ortaklar hesabı, TTK'da düzenlenmemiştir. Bu hususta muhasebe biriminden destek almanızı rica ederiz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.