11.06.2013 12:54 |
(Üye)
|
Soru : Merhabalar , Mart ayında genel kurulu yapılmamış olan A.Ş şirketimizin genel kurulunu bu ay yapacağız.Yeni TTK'ya uyum çerçevesinde esas sözleşme tadilini de genel kurulda yapmak istiyoruz.Bununla ilgili birkaç sorum olacak.
1) Amaç ve konumuz ile sermaye tutarlarında herhangi bir değişiklik olmayacak esas sözleşme tadili yapacağımız için bakanlık temsilcisi bulundurmamıza gerek var mıdır?
2) Şirketimiz 2012 Mayıs ayında kurulmuştur dolayısıyla sermaye maddesi eski şekile göre düzenlenmiş olup sermayenin 1/4 ü ödenmiştir.Kalan kısım içinde 3 yılda ödenmesi belirtilmiştir.Hisse senetlerinin nama mı hamiline mi yazılı olduğu belirtilmemiştir.Sermaye maddesinde de tadil gerekiyor mu?Ödenmemiş kısım için yeni kanunun öngördüğü 24 ay mı geçerli olacak ?
Teşekkürler , Kolay gelsin..
Cevap : Sayın üyemiz,
1- GK Yönetmeliği m.32'de belirtilen hallerden biri söz konusu olmadıkça (sermaye artırımı vs.), belirttiğiniz şirket açısından bakanlık temsilcisinin bulunması gerekli olmayacaktır.
2- Esas sözleşmede kalan kısmın tescili izleyen 24 ay içinde ödenmesi öngörülmelidir. Pay senetlerinin nama veya hamiline yazılı olacağı belirtilmelidir.
|