12.06.2013 12:29 |
(Üye)
|
Soru : e fatura uygulamasında ÖTV 3 nolu listede belirtilen malları imal inşa veya ithal edenlerden mal alanların ,brüt satışları asgari 10.000.000 TL olanların, efatura kapsamına gireceği ifade edilmektedir.
Mal alanın, ÖTV 3 nolu listede belirtilen malların ticaretini yapmaması (farklı bir sektörde olması ) efatura kapsamına girmesi için yeterlimidir,(örneğin Migrostan mal satın yapmak)
yoksa sadece malı satanın OTV 3 nolu liste kapsamında olması (alıcı farklı bir sektörde olsa dahi) ı alıcının efatura kapsamına girmesi için yeterli bir sebebdir.
Teşekkürler
Cevap : İlgili tebliğ ve sirkülere göre verdiğiniz örnekteki müşterilerin e fatura kullanacağı anlamı çıkmaktadır.İşlemlerinize esasa olmak üzere maliyeden mukteza almanızı öneririz.
|