Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 13.06.2013 12:06 (Üye) Soru : 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenlerden 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31/12/2011 tarihi itibariyle asgari 10 Milyon TL brüt satış hasılatına sahip olanlar için elektronik fatura kullanma mecburiyeti sözkonusu.Bundan şunu mu anlamamız gerekiyor.Bir market kolalı gazoz yada sigara satışı yapıyor.2011 yılı brüt satısı 10 milyon tl nin üstünde ise elektronik fatura kullanması gerekiyor. Evet ise ne zaman başlayacak? teşekkürler..

Cevap : Özel Tüketim Kanunu'na ekli (III) sayılı listedeki malları (kolalı gazoz, şarap, bira, cin, likör, rakı, viski vs.) imal, inşa veya ithal eden mükelleflerden 2011 yılında mal alan ve 2011 ciroları 10 milyon liradan fazla olanlar, aldıkları malın türüne, fiyatına ve miktarına bakılmaksızın, 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren, sürekli olarak “elektronik fatura” 2014'den itibaren de “elektronik defter”uygulamasına tabi olacağı ilgili tebliğlerde belirtilmiştir.Ancak konuya ilişkin daha detaylı Genel tebliğin yayımlanması beklenmektedir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.