Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 24.07.2013 10:58 (Üye) Soru : Sorum şahıs firması kuruluşu ile alakalıdır. 22 Temmuz tarihinde Noterden defterleri tasdik ettik. Sonrasında aynı gün içinde vergi dairesine gidip evrakları teslim ettik. İşe başlama bildirim formunda işe başlama ve mükellefiyet tesis talep tarihi olarak 23 Temmuz yazdık. Yine aynı gün içerisinde , 22 Nolu Tebliğe istinaden vergi levhasını aldık. Vergi levhasında işe başlama tarihi 22 Temmuz yazıyor. Anladığım kadarıyla memur , bir gün sonrasına işe başlama tarihi yazamadı ve başvuru gününü işe başlama tarihi yazdı. Merak ettiğim , defter tasdiki ile vergi levhasındaki işe başlama tarihleri aynı. Sıkıntı yaşar mıyım yoksa bunu düzeltirmeli miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Cevap : Mükellefiyet Vergi dairesine bildirilen ve yoklama ile teyit edilen gün mükellefiyet başlangıcıdır. Bürokratik sorunun giderilmesi için vergi dairesi ile görüşünüz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.