Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 13.08.2013 11:39 (Üye) Soru : Değerli danışmanlar..işlerinizin yoğun, gelen soruların bir hayli fazla olduğunu biliyorum..ancak İSMMMO olarak benden talep edilen yaklaşık, yıllık 1.000 TL ye karşılık verdiği hizmet sadece bu. Bunun için sorumun cevabını alana kadar ısrarla soracağım. "%95'i bitmiş, Daire ya da dükkanı satın alanlara tapuları verilmiş, tapularını alanlar tapulu ve bitmiş dairelerin de oturmaya başlamışlar. Mevcut giderler üzerinden maliyetler oluşturulmuş ve satılan daire/dükkanların faturaları kesilmiş (stok da hala daire/dükkan mevcut).Ancak çeşitli sebepler ile ilgili inşaat a ait (Mutfak dolabı, asansör, dış cephe gibi) faturalar muhasebeye verilmektedir. Bu durumda maliyet oluşturulduktan sonra gelen bu yüksek tutarlı faturalar nasıl muhasebeleştirilmelidirler. Daha önce aynı konu ile ilgili verdiğiniz cevap sorulan soru ile hiç alakası yoktur. verdiğiniz cevap şu dur "G.menkuller Tapuda tescili yapıldıktan sonra satışı yapılır ve faturası düzenlenir. İnşaat tamamlanmadan yapılan teslimlerde vergi doğmaz, elde edilen (alınan paralar) Avans niteliğinde muhasebeleştirilir. Maliyetler tamamlandıktan sonra faturalama işlemi yapılır. Bilgilerinize rica olunur. Danışma birimi" Saygılarımla.

Cevap : Üyelere aidat ödemelerine göre yanıt verilmemektedir. Borçlu olan üyelerimize de yanıt verilmektedir.Verdiğimiz cevabın dışında yorumumuz yoktur.Verdiğimiz yanıtlardaki yorum mevzuata uygundur.Diğer taraftan Konuya ilişkin Maliyeden mukteze talep edebilirsiniz Çünkü odamız mukteza makamı değildir.Verilen yanıtlar yorum niteliğindedir,bağlayıcılığı yoktur.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.