Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 17.09.2013 10:52 (Üye) Soru : Merhaba, Elektronik malzeme alım satımı ile ugraşan firmamız mallarını aldığı ülkeden direkt sattığı ülkeye gönderiyor. Transit ticaret yapıyor. Bu işlemle ilgili işlemlerin kdv ve bs yönünden beyannamelerde bildirilip bildirilmeyeceği konusu hakkında bilgi vermenizi rica ederim. Birde mallar antrepoya geliyor antrepodan ihraç edileceği ülkeye gönderiliyor. Bu durumda mal millileşmiş mi? sayılıyor. Bu durumun kdv ve bs yönünden beyannamelerde bildirilip bildirilmeyeceği konusu hakkında bilgi vermenizi rica ederim. teşekkür ederim.

Cevap : Transit ticaret ile ilgili alış ve satışlar KDV beyannamesinde gösterilmez. Ba Bs formlarında bildirilir. İthal edilen mallar için Gümrük vergisi KDV ödenmeden çekilemez.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.