Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 30.10.2013 11:25 (Üye) Soru : sn yetkili: mükellefim ithalat ve ihracat faaliyeti haricinde transit ticaret işi ile de uğraşmaktadır.transit ticarete konu mallar türkiyeye hiç uğramadan a ülkesinden b ülkesine sevk edilmektedir.bu durumda vergi hesaplanacak mıdır.? hesaplanmayacak ise alış bedeli ile satış bedeli arasındaki fark bilançoda hangi hesaba kaydedilecektir saygılar

Cevap : Transit ticarette satın alınan malın satılması normal mal alım satım sistemine göre muhasebeleştirilir. Alıştaki fatura ve satıştaki faturalar kayda alınır. Ba Bs formları limitler dahilinde kullanılır.Transit ticarete konu olan alış ve satışlar için KDV beyannamesinde herhangi bir işlem yapılmaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.