Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 02.12.2013 11:35 (Üye) Soru : iyi çalışmalar acil cevaplarsanız sevinirim hurda metal alım satımı yapan mükellef kdv kanunun 17/4-g maddesine göre kdv den istisnalı şekilde alım satım yapmaktadır. kdv kanunun 18/1 maddesinde belirtildiği gibi istisnadan vazgeçerek kdvli satış da yapılabilir.mükellef istisnadan vazgeçmiş kdvli ürün satan başka bir mükelleften mal almak istiyor ve aynı zaman da istisnalı satışa devam etmek istiyor. bizim mükellef kdvli mal aldığı zaman istisnadan vazgeçmiş sayılırmı ve kdvli ve tevkifatlı olarak aldığı bu malı kdvsiz (istisnalı ) satabilirmi?

Cevap : KDV 17/4-g maddesine göre istisnalı mal alan bir mükellef; istisnalıı mal satımından vaz geçip KDV li mal teslimi yapabilir.KDV ödeyerek satın alınan mal KDV da belirtilen istisnalı teslimler bölümünde sayılan haller varsa istisnadan yararlanarak mal tesliminden yararlanır. Ancak alışdan dolayı indirdiği KDV ilave KDV olarak KDV beyannamesine eklemek zorundadır.(KDV Md.30)
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.