Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 26.05.2014 12:14 (Üye) Soru : Sayın İlgili ; Bir mali müşavir , diğer meslek mensubu mali müşavire ait beyannameleri aracılık ve sorumluluk sözlemeleri imzalayarak verebilirmi. Daha iyi toparlamak gerekirse bir meslek mensubu diğer meslek mensubunun defterini tutup kendi şifreleri ile beyannmelerini ve diğer evraklarını yollayabilirmi.Meslek mevzuatı açısından ve vergi mevzuatı açısından sıkıntı yaratırmı ??? Teşekkürler.

Cevap : Serbest çalışan Meslek mensubu kendi beyannamesini neden başka bir meslek mensubuna göndertsin. Meslek mensubu defter tutmayı bilmiyorsa belgesini iade etsin.Böyle bir uygulama olmaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.