Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 25.06.2014 17:09 (Üye) Soru : sayın üstadım bilgisayarımız çöktü ve bazı dosyalar zarar gördü.2013 yılı defterimizi yazdıramadık ve kapanış tastikine yetiştşirmemiz çok zor. 30.06.2014 tarihinden sonra kapanış tastiki yapılırmı yapılırsa sonuçları ne olur acaba. saygılar

Cevap : Vergi Usul Kanununa göre Kapanış onayının yaptırılmaması halinde ceza uygulanmaz. TTK na göre Kapanış onayı yapılmayan defter mahkemelerde delil olarak sunulamaz. Ayrıca tespiti halinde Ticaret Bakanlığınca 4.481 TL ceza uygulanır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.