Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 01.07.2014 16:26 (Üye) Soru : İyi Çalışmalar. Sorun Şu olacak; Vergi kaydı olmayan normal bir sahıs 2012 Yılında 30.000 TL. aldığı tekneyi 150.000 tl. Vergi Mükellefi bir şirkete satıyor. Burada gelir vergisi durumu hakkında bilgi alabilirmiyim. 2.El satışlarda ötv ve kdv uygulaması da olacak mı?

Cevap : Vergi mükellefi olmayanların ÖTV ve KDV mükellefiyeti olmaz. Tekne satışından elde edilen Kazanç Değer artış Kazancıdır. Değer artış kazancı hesaplaması web sayfamızda bulunan 2014 yılı Mali rehberinde mevcuttur.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.