13.07.2014 23:51 |
(Üye)
|
Soru : 2013 olağan genel kurulu yaptık ancak kar dağıtım maddesinde kar dağıtımı kararı alındı ancak ne zaman dağıtılacağına dair şirket finansal durumuna göre yönetim kuruluna yetki verildi bu durumda herhangi bir sorun varmı
Madde şöyle
""3-) Şirketin 2013 hesap yılı faaliyetlerine ait karının gerekli ihtiyatlar ayrıldıktan sonra kalan kısmın tamamının dağıtılmasına, kar dağıtımının, şirketin finansal durumuna uygun tarih, zaman ve tutarlarda yapılması için Yönetim Kurulunun yetkili kılınmasına oy birliği ile karar verildi.""
Cevap : Kar dağıtımı kararı, genel kurulda alınarak yönetim kuruluna yetki verilir.
Sizin belirlediğiniz koşullarda alınan kar dağıtım kararına göre, finansman yeterliliğine uygun olarak kısmi kar dağıtımı da yapılabilir ve stopaj kesintisi de dağıtım yapıldığı tarihte gerçekleştirilir.
Saygılarımızla,
|