Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 18.07.2014 11:30 (Üye) Soru : ÜSTADIM İYİ GÜNLER FİRMAMIZ 1/7/2014 TARİHİNDE ŞİRKETİNİN BİR BÖLÜMÜNÜ BAŞKA FİRMAYA KİRA VERDİ VE HER AY FATURA KESİP KİRACI FATURA TUTARINI VE KDV SİNİ BANKAYA HAVALE YAPIYOR BU DURUMDA KİRA STOPAJI BEYANINDA BULUNACAKMIYIZ HER İKİ TARAF İÇİN DURUM NASIL OLACAKTIR.

Cevap : Şirketin elde etmiş olduğu gelir GMSİ olmayıp, ticari kazançtır. Elde edilen gelir, gelir hesaplarınız içinde yer alacaktır .Ayrıca GMSİ beyanı verilmez. Kiracı ödemiş olduğu kira bedelini giderleştirecektir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.