Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 18.08.2014 11:03 (Üye) Soru : Üstadım iyi günler, İnşaat Taahhüt işi yapan bir firmamız var.Firma 1 adet Redidence (konut vasıflı) satın aldı ve şirket aktifine 252 hs.'a kayıt etmiştir.Bu alış ile ilgili sorular aşağıdadır. 1-Satın alınan Residence konut olarak kullanılan bir taşınmaz olup firmanın iştigal konusu malum olduğundan 252 hs.'a yazılması uygun mudur? 2-Bu taşınmaz için ödenen kdv indirim konusu yapılabilir mi? İyi günler.

Cevap : Bahsettiğiniz G.menkul iş ile ilgili kullanmak üzere alınıp,aktife kayıt edilmiş ise kayıt edilecek hesap 252 hesaptır.Ödediğiniz KDV ni indirim konusu yapabilirsiniz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.