26.08.2014 12:53 |
(Üye)
|
Soru : Merhaba,
perakende tekstil satışı işimiz var. yazar kasa mali hafızamız doldu, eski tip yazar kasa izni alıp 31.12.2015 tarihine kadar kullanabildiğimizi GİB. vergi iletişim biriminden öğrendim. Ancak VD. bize eski tip ÖKC alamayacağımızı söylüyor. GİB. veya İstanbul vergi dairesinin yayınladığı herhangi bir dayanak varmıdır. vergi dairesine dayanak olarak sunmak ve izin belgesi alabilmek için
Cevap : Vergi Dairesinin görüşü doğrudur.Yeni nesil ÖKC kullanmanız gerekir.ÖKC 69 nolu Genel Tebliğin ilgili bölümü aşağıdadır.
2. Önceki Mevzuata Uygun Olarak Onaylanmış Ödeme Kaydedici Cihazların Durumu
Yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanılmasına ilişkin kademeli bir geçiş öngörülmektedir.
Buna göre,
a)
b) Mükellefler önceki mevzuat hükümlerine tâbi ellerindeki ödeme kaydedici cihazlarını, 31/12/2015 tarihini geçmemek üzere mali hafızaları doluncaya kadar kullanabileceklerdir. 1/1/2013'ten itibaren geçerli olmak üzere, bu süre içerisinde mali hafızaları dolan ödeme kaydedici cihazlara, yeni mali hafıza takılmayacak ve cihaz 60 Seri No.lu ödeme kaydedici cihaz Genel Tebliğinin4 4 üncü Bölümünde yapılan açıklamalar çerçevesinde hurdaya ayrılacaktır. Cihazı hurdaya ayrılan mükellefler yeni nesil ödeme kaydedici cihazları almak suretiyle kanuni yükümlülüklerini yerine getireceklerdir.
|